Syns man inte finns man inte.

Kolla opinionssiffrorna för regeringen.

Efter Coronakrisens utbrott har socialdemokraterna stigit till över 30%  av väljarsympatierna. Det är inte alls märkligt. TV och massmedia har haft regering och sympatisörer i rutan mest hela tiden. Oppositionen,SD+M+KD, har varit helt osynliga. Man har heller inte haft några alternativ och man vill inte att Sverige ska splittras ännu mer. Jag vill ge opposionspartierna en eloge för detta handlande.

I orostider vill man ha en stark ledare. Stefan Löven har faktiskt gjort ett resolut intryck i ett framträdnde i TV med anledning av krisen. Det vill folk ha i orostider. Tysklands ledare , Angela Merkel , har ökat till 85% i förtroende av väljarkåren och även hon har varit mycket sedd i TV rutan.

 Regeringen har gömt sig bakom vetenskapens ”förståsigpåare” och har därmed fått en garanti för att den inte bär något som helst ansvar för utvecklingen.Men det viktiga för Löven o C/O är att man har stärkt makten .

Jag tycker inte om utvecklingen men måste ändå gratulera till smartheten. En sak som har varit bra och det är öppenheten och i viss mån sammanhållningen där opinionen har visat gott föredöme.

Eftersom jag inte har en aning om hur det kommer att gå och vilka konsekvenser det nuvarande handlandet kommer att påverka hela världen kan jag UNDRA VAD SOM HÄNDER OM MAN:

Behandlar Corona som en vanlig influensa. De som behöver intensivvård ska kunna få det. Behandla alla gamla, sjuka med respekt och alla efter behov.Att prioritera – du får vård- du får inte vård är förskräckligt. Så kan man inte få göra.

Detta påminner om Hitler och hans koncentrationsläger. Du kan arbeta ett tag till, du orkar inte , inse detta och gå till gaskammaren.

Men Karolinska Sjukhuset tillämpar nu detta! Enligt Aftonbladet.

Stackars beslutande personal, de kan ju få men för livet.

Så har vi det alltså i dag. Vi i Sverige är inte ensamma om problemet men vi skulle ha betydligt mindre problem om politiker insett att ett beredskapslager och reserver som man vid ett eventuellt nödläge kunde aktivera.

Samma sak med skogsbränderna under närtid.

Ingen koll på kommunikationer tillsammans med myndigheter. Ingen har det övergripande ansvaret. Kollektivt ansvar -inget ansvar.

Intervjuer med politiker i ansvarig ställning då som nu är en parodi.

Myndigheter försvarar sig med : Inga pengar, inga resurser.

Jag säger bara detta: Vi har så otroligt med resurser. Det är bara det att våra politiker  i beslutande ställning,S,VPK,MP,C och L  försöker bevisa att Sverige är bäst genom att sprida våra pengar runt om i världen och sola sig i glansen.

Jag har arbetat i ca 30 länder och besökt kanske 150. Jag vet att vi betraktas som ett skämt av tänkande bedömare utomlands. Vi är inte bäst längre, vi var bäst för 60 år sedan tack vare att vår industri inte hade förstörts av krig. Vi borde redan då ha insett att när andra krigshärjade länders industri byggdes upp var den modernare än vår. Vår var gammal. Nu ser vi resultatet. Kronan har t ex sjunkit till 1:9 mot Schweizerfrangen från 50- talet som då var 1:1.

Våra resurser är snart slut.När de inte finns längre, kan vi då i solidaritetens namn hämta lite hos Somalia, Afganistan och Zimbabwe?

Jag bara frågar.
Ragnar Skanåker

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s