Vart är Sverige på väg?

Min favoritförfattare är Herman Lindqvist. Mycket därför att han säger sanningar och har ett fantastiskt minne för fakta.

För ett par månader sedan läste jag en artikel av honom där han skrev att svenskarna har blivit väldigt fega och konflikträdda.

Han träffar där huvudet på spiken. Otaliga är väl situationer där en hel hög svenskar vänder ryggen till misshandel i stället för att ingripa. Pågående rättegång i Solna styrker detta påstående. Ett gäng misshandlade en man på en festplats och på övervakningsfilm ser man att kommunens väktare tittar på utan att ingripa. Vid rättegången ett halvår senare vågar de inte ens vittna av rädsla för att deras familjer ska bli attackerade på ett eller annat sätt. Gänget har tagit makten i det bostadsområdet. Respekten för polis och myndigheter är ett avslutat kapitel.

Hur kan det ha gått så snett på bara femtio år i Sverige? Jag tror att det beror på följande:

Europa låg i ruiner -på slutet av fyrtiotalet men Sverige hade en fungerande industri och vi kunde sälja allt och byggde upp ett osannolikt välstånd på sextio – och sjuttiotalet. Vi blev helt enkelt berusade av framgångarna och bortskämda. Vi behövde inte försöka sälja, vi bara väntade på beställningar.

Palme åkte runt i världen och delade ut pengar. Ett bra exempel är Sydafrika där Nelson Mandela personligen tog hand om det mesta. Han satt på Robben Island i tjugoåtta år och knackade sten. Vid befrielsen och maktövertagandet från den vita regimen tog det inte lång tid förrän Winnie Mandela ville ha skilsmässa. Winne Mandela ville ha hälften av parets tillgångar vid domstolsförhandlingarna. Hon begärde trettiosju miljoner. Jag undrar nu ; Varifrån fick Nelson Mandela sjuttiofyra miljoner ? Det måste ha varit ett bra ackord på att knacka sten. Det mesta av biståndet från Sveriges skattebetalare hamnar i fel fickor och det är sorgligt. Vi behöver dessa pengar till sjukvård och skolor men det verkar vara en helig ko som man inte får röra.

Detta slöseri med biståndspengar kommer aldrig till allmänhetens kännedom därför att socialdemokrater och deras medlöpare har en fantastisk koll på massmedia. I dag finns det sextiotvå procent journalister på SVT som sympatiserar med Miljöpartiet och man kan då tänka sig hur det är att jobba där som en moderat eller sverigedemokrat. I dag kan man läsa om att en socialdemokratisk kvinna från Hudiksvall har ett förhållande med en riksdagsman från Sverigedemokraterna. Kvinnan har flera tunga uppdrag för det socialdemokratiska partiet som hon nu får gå ifrån. Detta är nutid 2019. Samma diktatur råkade jag själv ut för 1972 då jag i en direktsändning i TV uttryckte mig kritiskt om de svenska skatterna. Efter några dagar ringde en journalist, som ville vara anonym, och talade om att det hade utgått ett PM till anställda: ” Den som tar upp Skanåker i en direktsändning får sparken”. Jag har heller aldrig varit i en direktsändning sedan dess. Man behöver inte bo i en diktaturstat för att inte kunna göra sin stämma hörd. Vi som har en annan åsikt kan skriva vad vi vill men bara där det inte gör någon nytta. Även om vi får en borgerlig regering tar det 20 år att komma åt de riktiga informationskanalerna.

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s