Tjänstemannaansvar

Dagens löpsedlar talar om bidragsfusk på 16 miljarder. Hälften beror på medvetet felaktiga uppgifter och resten  omedvetet felaktiga uppgifter till försäkringskassan /arbetsförmedlingen.Med dagens datorteknik som kan samköras mellan olika myndigheter tycker jag som lekman/företagare att det är helt obegriplig . 

Men när jag analyserar och riktigt anstränger mina geniknölar finner jag det ganska naturligt att det har blivit så. En lång tradition har gjort att partisossar tillsatt meningsfrände .I många fall icke kvalificerade,Tjänster och gentjänster. Det finns en lag som förbjuder inavel bland människor. Gäller inte inom politiken.Olof Palme avskaffade tjänstemannaansvaret på sjuttiotalet och nu ser vi resultatet. En tjänsteman kan, utan att kunna åtalas, besluta om saker som är uppåt väggarna. 

 

Vi har inom skytterörelsen ett bra exempel. Våra svenska skjutbanor har under de senaste ett hundra åren inte orsakat en enda incident på grund av felkonstruktion. Någon i beslutsfattande ställning har lyckats få igenom en bestämmelse som gör att 80%  (ca) av alla skjutbanor i Sverige inte är godkända. Kostnaden för att rätta till ett icke existerande problem är enormt för de flesta skytteföreningar. När det gäller mål för fältskytte är andra bestämmelser att vänta och som helt slår ut en skyttegren som existerat i hundra år utan problem.

Inte nog med att man tar bort fritidssysselsättning för hundratusentals skyttar som inget har att göra med förmenta vådaskott och den svenska brottsligheten utan man tar bort den kanske bästa och säkraste försvarsorganisationen vi har. Svenska mullvadar /kommunister måste känna sig väl till mods. Gratulerar. 

MEN, i detta fall har skyttarna sig själva att skylla. Försvarsmakten skulle naturligtvis gripit in. Men icke. Man skulle markerat  och satt stopp för denna fars. Detta har man inte gjort på grund av särintressen bland skytteorganisationerna. Man trodde väl att någon annan skulle fixa det. SORGLIGT.

När det gäller Svenska myndigheter överlag finns inget personligt ansvar utan man låter saker o ting hända som ger minsta motstånd. Därför kära läsare fortsätter utförsåkningen. De sexton miljarderna som nu är på drift till oseriösa svenskar och flyktingar som utnyttjar systemet till max fortsätter därför att ingen tar ansvar. Som Stefan Svetsare sade häromdagen” det bara kom på  oss”.För mig som företagare såg jag detta komma redan på sjuttiotalet . Just i samband med att Palme tog bort allt ansvar för sina kompisar. Kolla bara texten nedan!

Vad sägs om en ny tandställning för femtio kronor för en asylsökande . Motsvarande för en arbetande svensk trettio-fyrtiotusen. Har Iraks försvarsminister fortfarande tre eller fyra sjuklöner eftersänt.?? Jag bara undrar därför att det är mina pengar som rullar.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s